TrutnovDnes.cz
TrutnovDnes.cz » Zpravodajství » Kultura, volný čas

Marosana: End Of The Season Vol: 18 ? Poprvé ve Špindlu!

23.09.2016
Příští víkend tato dnes již legendární akce vstoupí mezi "dospěláky". Slaví totiž své osmnáctiny. A když oslava, tak ve velkém; s novými disciplínami i místem konání. Rozjede se 30. 9., skončí 2. 10., a to ve Špindlerově Mlýně na Svatém Petru.
Marosana: End Of The Season Vol: 18 ? Poprvé ve Špindlu! | Foto: Jana kalinova
Marosana: End Of The Season je titulována jako oslava bikerů. Kromě ježdění jen tak pro zábavu nabízí i nelítostné boje. Originální trofej totiž bere jen vítěz. K oslavám patří bezpodmínečně i nabitý kulturní program s divokými party, které se staly již doslova kultovními. Bodejť by ne, když se na nich vystřídají ty nejlepší české kapely. A to vše zdarma. Nesmíme zapomenout ani na povinný "party dress code", který se každý rok obměňuje. Letos se půjde v montérkách. V čem také jiném ve Špindlu, že?

Marosana vznikla v Benátkách nad Jizerou, v domovině Michala Maroši, a postupně se stávala stále oblíbenější, což dosvědčuje i to, že se na ni sjíždí celá naše špička z downhillu, fourcrossu, slopestylu a dalších sportovních odvětví. Postupně se dopracovala až do Krkonoš. Z Velké Úpy a Žacléře si to v roce 2016 vyšlápla do Špindlerova Mlýna. Od letošního roku tu má základnu Mrsn worxxx crew, která pro vás připravuje hned několik disciplín. Nicméně nejde o to vyhrát, ale zúčastnit se, a zažít spolu pár posledních chvil neotřelé zábavy před dlouhou zimní přípravou na další sezónu.

Pátečnízahajovací den bude patřit Bikeparkitec Pumptracku. Možnost změřit své síly poprvé dostanou mladší jezdci této nové disciplíny. V podvečerní atmosféře za umělého osvětlení svedou boj s časem hned dvě kategorie, a to do 10 let a od 11-14 let. Startovné je zdarma a zaregistrovat se stačí na místě. Celý den mohou zájemci trénovat na všech tratích včetně pro veřejnost naladěné freeridové lajny. Není třeba si brát s sebou ani vlastí výbavu, vše potřebné zajistí nově vybavená půjčovna.
Úvodní welcome party se ponese v klidnějším duchu, s živou muziku i spoustou překvapení.

V sobotu se těšte na premiéru Endura. Dnes tolik populární a zajímavé disciplíny, která jistě přiláká mnoho nových tváří a nadšenců. Několik Erzet se bude linout okolo stávajícího bikeparku. Startovné za 300 Kč, pouze online s omezenou kapacitou. Dvě závodní kategorie: ženy a muži.
Na závěr dne organizátoři připravují nejatraktivnější contest Slopestyle. Michal Maroši spolupracuje na designu tratě s Tomášem Zejdou a půjde o set up několika různých překážek v řadě, kde bude třeba provádět technické kombinace triků hodnocených porotou. Startovné je zdarma s registrací na místě.
Večer se rozjede Jägermeister party s avizovaným montérkovým dress codem. O rytmus zábavy se postará několik živých kapel a DJs.

V neděli se pojede hlavní závod. Půjde o sjezd, a ne ledajaký. Najednou se totiž z kopce rozjede deset jezdců hodnocených vyřazovacím systémem. Na základě předcházející kvalifikace se vytvoří závodní vyzařovací pavouk. Trať bude speciálně navrhnuta a přizpůsobena podmínkám. Kdo si vybavuje 4Down na Portáškách, ať přičte ještě dalších šest jezdců k sobě a vyjde mu z toho Bikercross! Startovné pouze online za 300 Kč s omezenou kapacitou. Tři kategorie: ženy, open a elite.

Areál nabízí možnost kempingu, stanování i parkingu. Kemp bude situován na travnaté ploše vedle dvousedačkové lanovky Svatý Petr.
Parkování bude umožněno na zpevněných plochách kolem hotelu Lenka a Turistické chaty nebo na oficiálních parkovištích v centru města.

Výhodné permanentky pro jezdce i diváky bude možné zakoupit přímo na kase, a to:
3denní BikePass pá-ne za 650 Kč
2denní BikePass so-ne za 550 Kč
1denní BikePass za standardní cenu 450 Kč

Registrace pro závodníky probíhá na: www.spott.cz . Počet jezdců je omezen, a proto pozorně checkujte novinky třeba na FB Marosana: End Of The Season, ať vám nic neunikne.
Sdílet: Sdílet na Facebooku Sdílet na X

Další články z rubriky Kultura, volný čas

Český rozhlas vyrazí za posluchači s unikátní show Aleše Cibulky

Nová zábavná show Aleše Cibulky Rozhlas jede za vámi se vydává na cestu po celé České republice. Každý měsíc se zastaví v jiném městě naší země a nabídne bohatý program. Regiony navštíví nejen rozhlasové osobnosti a umělci z hudební branže, ale ...

Stezce korunami stromů Krkonoše obživne příští víkend Halloweenem. Na děti čekají tři strašidelná zákoutí

Připravte se na víkendové halloweenské dobrodružství na Stezce korunami stromů Krkonoše, která se již 27. října promění ve strašidelnou říši divů. Při ...

Na Stezce korunami stromů Krkonoše budou mít děti od 28. srpna do 3. září vstup zdarma

Janské Lázně - S blížícím se koncem léta a novým školním rokem vyhlašuje Stezka korunami stromů v Krkonošském národním parku speciální akci pro rodiny ...

Kozákov Open podruhé

Semilsko - Po famózním úspěchu koncertu Monkey Bussiness na nejvyšší hoře Českého ráje Kozákově v červnu 2021 bylo organizačnímu týmu festivalu Jazz p ...

Páteční Muzejní noc láká i na Hučák v centru Hradce Králové

Hradec Králové - Letošní ročník celorepublikového Festivalu muzejních nocí 2023 se v Hradci Králové a okolí uskuteční už po šestnácté, tentokrát 19. k ...





Pátek 29.3.2024
Královehradecký kraj
Další regiony »






Nastavení cookies | GDPR | O nás, kontakty | Přidat firmu | O regionu | Nabídka našich služeb | Inzerce-Dnes.cz | Práce v ČR | InfoDnes.cz
InfoDnes.cz
Sdružení regionálních portálů

Kraj Vysočina
HavlíčkůvbrodDnes.cz
JihlavaDnes.cz
TřebíčDnes.cz

Liberecký kraj
LiberecDnes.cz

Ústecký kraj
ÚstínadLabemDnes.cz

Plzeňský kraj
PlzeňDnes.cz

Jihočeský kraj
ČeskéBudějoviceDnes.cz

Jihomoravský kraj
BrněnskoDnes.cz

Olomoucký kraj
OlomoucDnes.cz

Zlínský kraj
ZlínDnes.cz

Moravskoslezský kraj
OstravaDnes.cz

Copyright © 1/2009-2024 M+MP spol. s r.o. InfoDnes.cz | Webdesign & webprogramming © PD | RSS InfoDnes