TrutnovDnes.cz
TrutnovDnes.cz » Monitor zpráv » Z regionu » Krkonošský deník - zprávy

Z regionu

Krkonošský deník - zprávy Zdroj: Krkonošský deník - zprávy |

Držitel Českých lvů vyrůstal v Úpici. Největší radost měl z filmu o Olze Havlové

19. 4. 2024 | /ROZHOVOR/ Letošní držitel Českého lva za nejlepší dokumentární film Všechno dobře dopadne Miroslav Janek prožil svých prvních devatenáct let života v Úpici. Byl to už jeho pátý Český lev, kterého získal. V předchozích letech obdržel prestižní sošku za filmové dokumenty Občan Havel nebo Olga.

Moderní a bezbariérová. Bývalá škola se stala úřadem ve Dvoře Králové

18. 4. 2024 | /FOTO/ Modernizace a efektivita jdou ruku v ruce ve Dvoře Králové nad Labem, kde nově zrekonstruovaná budova bývalé školy otevírá dveře městským úředníkům. Přestěhování odborů do bezbariérového prostředí slibuje nejen úspory, ale i lepší dostupnost služeb pro občany.

Takové jaro ovocnáři nepamatují. Po mimořádném teplu se obávají mrazíků

18. 4. 2024 | Sady nejen na Trutnovsku letos vykvetly o poznání dříve než je u nás běžné. Nezvykle vysoké teploty nyní vystřídalo ochlazení a pěstitelé s napětím očekávají, jaký bude vývoj počasí. Přízemní mrazíky mohou ohrozit úrodu citelněji než v dlouhé řadě minulých let.

Děti pečují o vzácné botanické lokality

17. 4. 2024 | Jarní měsíce jsou čas, kdy děti ze základních a středních škol pravidelné pomáhají krkonošské přírodě, konkrétně krkonošským loukám.

Policisté na Trutnovsku kontrolovali pásy a rozdávali nealko pivo

17. 4. 2024 | V uplynulém týdnu policisté na Trutnovsku upozorňovali řidiče na bezpečné poutání a zároveň se zapojili do celostátního projektu „Řídím, piju nealko“.

Na Suchém vrchu i Králičáku je sníh. Do úterý může mrznout, varují meteorologové

17. 4. 2024 | Vrtochy počasí pokračují a ovocnáři se chytají za hlavu. Po skoro tropických teplotách z minulého týdne přišlo razantní ochlazení, na horách ve středu nasněžilo a meteorologové varují, že ve východních Čechách může v příštích nocích mrznout, ranní minima můžou spadnout až k minus třem stupňům. Ranní mrazíky hrozí podle meteorologů až do úterý. Ohroženy jsou kvetoucí stromy i rostoucí zelenina. 

Speed Marathon je tu. Víme, kde bude v pátek policie měřit na Trutnovsku

17. 4. 2024 | Další ročník policejní akce Speed Marathon vypukne už tento pátek. Dopravní policisté vyrazí na stovky míst po celé republice, aby kontrolovali rychlost projíždějících automobilů. Číhat budou i na Trutnovsku. A jako obvykle dali předem vědět, kde hlídky budou.

Začínali jako opraváři aut, teď staví ultralighty i repliky historických letadel

17. 4. 2024 | Chtěli létat, tak si postavili letadlo. Jen tak, sami pro sebe. Povedlo se jim, takže nebylo divu, že si jejich zručnosti brzy všimli ostatní a začali si u nich letadla objednávat. Otec a syn Drahošové (oba Miroslavové) z Trutnova v tu chvíli ještě netušili, že se z opravářů aut stanou uznávanými výrobci ultralehkých letadel.

Strážci Správy KRNAP se opět školí v první pomoci

17. 4. 2024 | Strážci Krkonošského národního parku jsou v terénu každý den a mohou být prvními, kteří se dostanou ke zraněnému nebo lékařskou pomoc vyžadujícímu turistovi. Proto Správa KRNAP pravidelně školí své strážce v první pomoci. Koncem minulého týdne odborníci z Life Support strážce opět proškolili na Rýchorské boudě.

Počasí na houby je ideální, potvrdili mykologové. Přeje i podzimním druhům

16. 4. 2024 | Sbírání hub není jen podzimní záležitostí. Zkušení houbaři na ně často vyrážejí i v jarních měsících. Při letošním počasí, kdy se po rekordně teplé zimě přihlásilo velmi brzy jaro, mohou lidé narazit nejen na druhy, které se obvykle objevují až na přelomu května a dubna, ale i na typicky podzimní. Třeba hřiby.

Lidé v Trutnově o víkendu mohli přispět do jarní potravinové sbírky

15. 4. 2024 | Tuto sobotu se Oblastní charitě Trutnov ve spolupráci s dobrovolníky podařilo vybrat v trutnovských obchodech Tesco, Albert a Lidl 2782 kg potravin a drogerie (minulý rok na jaře to bylo stejně - 2,8t a na podzim 4t).

Park miniatur dostane nový exponát. Turisté budou obdivovat radnici z Hostinného

15. 4. 2024 | /FOTO, VIDEO/ Park miniatur v Kowarech na polské straně Krkonoš bude zdobit již brzy nový exponát. Specialisté z tamní dílny umístěné přímo v areálu turisticky vyhledávaného parku dokončují model radnice v Hostinném. Věž s legendárními obry už mají hotovou, nyní finišují s budovami v podloubí.

Tradice plechových hraček ze Semilska žije. Hrají si s nimi až v Austrálii

15. 4. 2024 | Kouzelná beruška na klíček, která nikdy nespadne ze stolu, patří k ikonám českého hračkářství. Právě tento skvost vyrábějí v údolí plechových hraček, které leží v Chuchelně u Semil. Deník vám prozradí, jak legendární hračky vznikají a že v kurzu jsou například traktůrky.  

FOTO: Čtvrt milionu pro psy hyenové! Safariběh podpořilo téměř tisíc sportovců

13. 4. 2024 | Záchrana psů hyenových byla hlavním hnacím motorem dnešního 39. ročníku Safariběhu ČSOB, který podpořilo 966 lidí. Běh přinesl čtvrt milionu korun a královédvorský safari park se pokusí zvrátit vymírání těchto nejohroženějších šelem Afriky. Na vině je pytláctví, úbytek přirozeného prostředí i stále častější konflikty s člověkem nebo šíření nemocí domestikovanými psy.

Královéhradecký kraj podpoří pět filmových projektů, rozdělí mezi ně 6 milionů

12. 4. 2024 | Také do Královéhradeckého kraje míří filmaři. Lákají je zde krásné zámky, hrady, ale i městská zástavba a příroda. Kraj se, prostřednictvím svého dotačního programu, rozhodl podpořit pět projektů a mezi filmaře rozdělí celkem šest milionů korun. Mezi podpořenými jsou čtyři celovečerní filmy a jeden televizní seriál, natáčet se bude i v regionu.

V safari parku se stěhovalo pět nosorožců do nového pavilonu

12. 4. 2024 | Pět nosorožců dvourohých východních se přestěhovalo do nového chovného zázemí v Safari Parku Dvůr Králové. Příští týden je doplní ještě jeden. Safari park tak završuje zásadní etapu rekonstrukce zázemí chovu těchto ikonických a kriticky ohrožených zvířat.

Rekonstrukce hotelu Centrum v Semilech pomůže osobám se zdravotním postižením

12. 4. 2024 | Hotel Centrum prochází rekonstrukcí za cirka 10 milionů korun, aby poskytl útočiště sociálním službám. Modernizace rozvodů a prostor přinese nové možnosti pro klienty i město.

Pravý český obložený chlebíček je prostě nej! Který máte nejraději?

12. 4. 2024 | /ANKETA/ Ústí nad Orlicí ve čtvrtek na Chlebíčkové slavnosti oslavilo svého slavného rodáka, vynálezce klasického českého chlebíčku Jana Paukerta. Stovky návštěvníků ochutnaly nejen nepřeberné množství variant chlebíčků, potěšila je ale i kulinářská show přípravy nových trendů této slavné české bašty. Ale tradice je prostě tradice, mnozí přesto dávají přednost osvědčené klasice. Jak to máte vy? Který druh obloženého chlebíčku máte nejraději? Hlasujte v anketě.  ...

Cenu ředitele Správy KRNAP za rok 2023 získalo sedm oceněných

12. 4. 2024 | Ocenění Ceny ředitele Správy KRNAP si letos odneslo sedm osobností, které se zasloužily o rozvoj a ochranu Krkonoš. Mezi oceněnými je i postava historického významu, Jan Nepomuk hrabě Harrach, za něhož přezvali cenu jeho potomci.

O sdílená kola je v Trutnově zájem, během prvního týdne je využilo 1365 lidí

11. 4. 2024 | /FOTO, VIDEO/ Veliký zájem je o sdílená kola od začátku jejich zavedení v Trutnově. Během prvních sedmi dnů provozu je využilo už 1365 uživatelů.



Zpravodajství TrutnovDnes.cz

Královéhradecký kraj už zná nominované výrobky na Regionální potravinu roku 2024

Spotřebitelé v Královéhradeckém kraji již znají nominované produkty na prestižní ocenění značkou Regionální potravina. Letos se v tomto regionu do soutěže přihlásilo 35 místních výrobců se 146 produkty. Mezi nominovanými produkty je například ...

Škodu za 80 tisíc způsobil požár altánu v Horním Maršově na Trutnovsku

Včera ve 4:29 vyjížděly tři jednotky hasičů k požáru altánu za bytovým domem v Horním Maršově. V době příjezdu první jednotky na místo byl již dřevěný ...

Krkonoše lákají na jaře do muzeí, na adrenalin i za pivem

Období, kdy se příroda probouzí k životu a horami se rozléhá vůně nového začátku roku - to je jaro. Krkonoše, malebná horská oblast, nacházející se na ...

Královéhradecký kraj rozdělí mezi provozovatele prodejen na venkově přes 4 miliony korun

Královéhradecký kraj opět rozdělí další finanční prostředky provozovatelům malých prodejen na venkově. Provozovatelé obchodů v obcích či jejich místní ...

Czech Cybertron 2024: Ve Dvoře Králové nad Labem se poprvé představil nový kybernetický polygon

SPŠ a SOŠ Dvůr Králové nad Labem vytvořila s krajskou podporou Kybernetický polygon na řešení kybernetických útoků. Krátce po jeho slavnostním otevřen ...



Sobota 20.4.2024
Královehradecký kraj
Další regiony »
Sdílet: Sdílet na Facebooku Sdílet na X






Nastavení cookies | GDPR | Přidat zprávu, PR článek | O nás, kontakty | Přidat firmu | Nabídka našich služeb | Inzerce-Dnes.cz | Práce v ČR | InfoDnes.cz
InfoDnes.cz
Sdružení regionálních portálů

Kraj Vysočina
HavlíčkůvbrodDnes.cz
JihlavaDnes.cz
TřebíčDnes.cz

Liberecký kraj
LiberecDnes.cz

Ústecký kraj
ÚstínadLabemDnes.cz

Plzeňský kraj
PlzeňDnes.cz

Jihočeský kraj
ČeskéBudějoviceDnes.cz

Jihomoravský kraj
BrněnskoDnes.cz

Olomoucký kraj
OlomoucDnes.cz

Zlínský kraj
ZlínDnes.cz

Moravskoslezský kraj
OstravaDnes.cz

Copyright © 1/2009-2024 M+MP spol. s r.o. InfoDnes.cz | Webdesign & webprogramming © PD | RSS InfoDnes