TrutnovDnes.cz
TrutnovDnes.cz » Monitor zpráv » Z regionu » Zpravodajství iDNES.cz - Královehradecký kraj

Z regionu

Zpravodajství iDNES.cz - Královehradecký kraj Zdroj: Zpravodajství iDNES.cz - Královehradecký kraj |

V centru Hradce hořelo podkroví domu, obyvatelé bytů se vrátit nemohou

2. 5. 2024 | V historickém jádru Hradce Králové vyhořelo podkroví nad dvoupodlažním domem. Když hasiči dorazili, v bytech se nikdo nenacházel. Jednotky rozebraly část střechy, aby se oheň nešířil, škoda však dosáhla 5 milionů korun. Byty jsou nyní neobyvatelné, majitelé si museli najít náhradní ubytování.

Miliardy z unie pomohly k lanovce na Sněžku i rozvoji Broumovska

2. 5. 2024 | Za dvě dekády od vstupu České republiky do Evropské unie přitekly do Královéhradeckého kraje miliardy korun z dotací. Jsou vidět v kulturních centrech, památkách či silnicích, v Krkonoších se turisté svezou novou lanovkou na Sněžku. Některé projekty však měly dohru i u soudů. Kuriozitou je dvojí dotace na cyklostezku u Meziměstí.

Slovenský reprezentační brankář Škorvánek bude chytat v Hradci Králové

1. 5. 2024 | Královéhradecké hokejisty posílí slovenský reprezentační brankář Stanislav Škorvánek. Osmadvacetiletý gólman přichází na východ Čech z Michalovců. Účastník loňského mistrovství světa, který usiluje i o start na blížícím se šampionátu, podepsal v Hradci Králové dvouletou smlouvu. Klub o tom informoval na svém webu.

Vrchlabská nemocnice investuje ve velkém, rozšíří oddělení za desítky milionů

1. 5. 2024 | Desítky milionů korun investuje soukromá nemocnice ve Vrchlabí, která je od roku 2016 součástí skupiny Penta Hospitals, do nových oddělení. Před několika dny skončila přestavba části pavilonu následné péče.

Po honičce a schovávané na půdě našli policisté u řidiče doma pěstírny konopí

30. 4. 2024 | Řidič, který bez řidičáku ujížděl policistům v Hradci Králové polem a hlídka ho poté našla na půdě schovaného pod skelnou vatou, měl navíc doma sofistikované pěstírny konopí. Policisté při domovní prohlídce v přilehlých stodolách našli na 250 rostlin, celkem 35 kilogramů konopí.

Stát nalije miliardy do kolejí k automobilce v Kvasinách, práce začnou letos

30. 4. 2024 | Rozdělené město, kde řidiči mnohdy stojí desítky minut před železničními závorami, se možná už letos dočká prvních přípravných prací na novém křížení silnice a kolejí. V Týništi nad Orlicí na Rychnovsku však pod železniční tratí nakonec nevznikne plánovaný podjezd, ale v ulici T. G. Masaryka, která propojuje největší tamní sídliště s centrem, povede trasa pro automobily po nadjezdu.

Z přírodních krás byly loni nejlákavější Adršpašské skály, víc než před covidem

29. 4. 2024 | Nejnavštěvovanějším přírodním turistickým cílem v Česku se loni opět staly Adršpašské skály v Královéhradeckém kraji. Zavítalo do nich 488 tisíc lidí, což bylo o 22 procent více než předloni. Počet návštěvníků o 3,83 procenta překonal předcovidový rok 2019, vyplývá z dat státní agentury na podporu cestovního ruchu CzechTourism.

Teď už potřebujeme emoce na maximu. Hraje se play off, říká Trpišovský

29. 4. 2024 | Třetí zaváhání už nedovolil. Tentokrát výrazně rotoval sestavou a vyplatilo se. „Cítili jsme, že někteří přišli o formu. Potřebovali jsme hráče se zkušenostmi ze závěru ligy, abychom doplnili naší emoční stránku,“ vysvětloval trenér slávistických fotbalistů Jindřich Trpišovský po vítězství 2:1 v Hradci Králové.

Královéhradecký kraj opět očekává těsný souboj ODS s hnutím ANO

29. 4. 2024 | Billboardy a plakáty už několik dnů patří kandidátům červnových voleb do Evropského parlamentu. A také mnohdy výhrůžným vzkazům, co všechno v Bruselu (ne)podpoří. Přestože do voleb krajských zbývá více než pět měsíců, už nyní jsou známí nejvážnější uchazeči nejen o hejtmana, ale i celkového vítěze. V říjnových krajských volbách se očekává opakování těsného souboje ODS s hnutím ANO z roku 2020.

Centimetry a kila přibývají, posily hokejového Hradce mají zvýšit důraz

29. 4. 2024 | Američan Ryan Dmowski 187 centimetrů a 95 kilogramů. Jakub Pour ještě o čtyři centimetry víc a 90 kilogramů. A nově Lotyš Oskars Batna, jemuž do dvou metrů chybí jen pět centimetrů a váha se pohybuje kolem metrického centu.

Hr. Králové - Slavia 1:2, hosté rozhodli v závěru první půle. Snížení přišlo pozdě

28. 4. 2024 | Do ligového finiše vstoupí se čtyřbodovou ztrátou. Slávističtí fotbalisté zvítězili ve 30. kole v Hradci Králové 2:1. Rozhodl závěr první půle, v němž se hosté prosadili dvakrát v rychlém sledu. Skóre otevřel záložník Provod, o dvě minuty později skóroval obránce Zmrzlý.

Přemalovaná dívčí prsa probudila Hradec. Vzniká streetartový festival

28. 4. 2024 | Před rokem v dubnu si desítky Hradečanů na mostě u soutoku Labe s Orlicí fotografovaly malbu dívky splývající ve vodě naznak s odhalenými ňadry. Dílo s názvem Swimming od autora, jenž si říká JW Mind Strike, vydrželo jen dva týdny, než ho zničily aktivistky. Avšak díky vkusné malbě poničené vandalkami protestujícími proti údajné pornografii v Hradci Králové vznikne unikátní streetartový festival a nejspíš i další provokativní díla. ...

V poháru daroval Slavii gól, teď se na ni chystá znovu. Bude to fičák, ví Zadražil

28. 4. 2024 | Na konci podzimní části sezony, v prvním opravdu velkém zápase v barvách Hradce dostal Adam Zadražil od pražské Slavie gól, na který by nejraději zapomněl. V prodloužení vyrovnaného pohárového duelu ho totiž zradil trávník nové hradecké arény. Místo očekávaného odskoku míč jen sklouzl po blátě a pod brankářovým tělem zamířil do branky. Pro laika brankářova hloupá chyba v jinak výborně odchytaném utkání poslala do dalšího kola favorita z Prahy. ...

Hradec posílí lotyšský reprezentant Batna. Útočník Šik se vrací do Varů

27. 4. 2024 | Hokejisty Hradce Králové posílí lotyšský reprezentační útočník Oskars Batna. Bronzový medailista z loňského mistrovství světa zamíří do extraligy z Finska, kde hrál za tým Jukurit Mikkeli. Hokejový útočník Otakar Šik se po dvou letech vrací do Karlových Varů.

Dokument Velký finále nahlédne do zákulisí Police Symphony Orchestry

27. 4. 2024 | Polický symfonický orchestr, který koncem ledna okouzlil pardubickou Enteria arenu, toho má na letošek vymyšleno mnohem víc. Očekávanou letní novinkou bude dokumentární film Velký finále, který mapuje tři roky života členů početného amatérského uskupení Police Symphony Orchestra, sleduje jejich radosti i strasti, úspěchy i vyčerpání a hlavně odhodlání jít si za svým.

Žena nedbala varování své banky, falešným makléřům poslala přes milion

26. 4. 2024 | Podvodníkům naletěla dvaašedesátiletá žena z Jičínska, která nedbala ani upozornění ze své banky, že je možná obětí trestného činu. Neznámým pachatelům, kteří se vydávali za makléře a zaštiťovali údajné zhodnocení peněz jménem prezidenta Petra Pavla, naposílala 1,2 milionu korun.

Vzácná mláďata hyenky hřivnaté se mají čile k světu, kontrolu nesla nelibě

26. 4. 2024 | Hyenka hřivnatá pustila po měsíci ke svým třem mláďatům chovatele Safari parku ve Dvoře Králové. Trojice vzácných přírůstků podle nich dobře prospívá a překvapila je svou dravostí. Chovatelé mláďata odčervili, zvážili a také je vybavili identifikačními čipy.

Sagan je jen jeden. Slovenská jednička nevidí přirovnání k legendě ráda

26. 4. 2024 | Už jen pár desítek metrů před cílovou páskou se snažil prosmýknout kolem o kousek před ním jedoucího borce prvodivizní worldtourové stáje Alpecin-Deceuninck. Nikdo jiný před ním v tu chvíli už nebyl. Nevyšlo to, Belgičan Dehairs jedoucí v barvách Alpecinu jej trochu natlačil k bariéře na okraji silnice, mírně ho tím zbrzdil a i proto byl v cíli o pár centimetrů dřív. „Sprintoval jsem po levé straně, on to udělal zkušeně, na jeho místě bych se zachoval stejně, byl o ten kousek lepší,“ popsal Luká ...

Hory budou dostupnější, krkonošská střediska zavádějí letní skipasy

26. 4. 2024 | Největší krkonošská střediska v letní sezoně zavedou novinku známou dosud hlavně z alpských zemí. Špindlerův Mlýn i SkiResort Černá hora – Pec přicházejí s letní obdobou skipasu na lanovky. Chtějí tak oslovit turisty z regionu, pro něž jsou hory drahé.

Za vraždu a pokus o další hrozí muži výjimečný trest, podle policie chystal i třetí

25. 4. 2024 | Jednoho člověka pobodal, dalšího nechal uhořet v domě, který úmyslně zapálil, viní kriminalisté od loňského podzimu pětadvacetiletého recidivistu z Hradce Králové. Nyní podle nich vyšlo najevo, že plánoval i třetí vraždu, když chtěl usmrtit také partnera své bývalé přítelkyně. Hrozí mu až výjimečný trest.



Zpravodajství TrutnovDnes.cz

Investice firem v Královéhradeckém kraji výrazně ovlivnila inflace, vysoké ceny energií i narušené dodavatelské řetězce

Kulatý stůl na téma Moderní investiční projekty v Královéhradeckém kraji uspořádalo Sdružení pro zahraniční investice - AFI ve spolupráci s Královéhradeckým krajem a agenturou CzechInvest. Hejtman kraje Martin Červíček společně s vedením AFI i ...

Policisté rozkryli česko-ukrajinský gang falešných bankéřů, lidi obrali o desítky miliónů korun

Královéhradecký kraj - Policisté z Krajského ředitelství Královéhradeckého kraje rozkryli organizovanou skupinu, která má na svědomí spáchání stovky p ...

U Choustníkova Hradiště zemřel mladý řidič po nárazu do stromu

V sobotu krátce po půl jedné v noci přijali policisté oznámení o dopravní nehodě, ke které došlo na silnici první třídy číslo 37 za obcí Choustníkovo ...

Královéhradecký kraj už zná nominované výrobky na Regionální potravinu roku 2024

Spotřebitelé v Královéhradeckém kraji již znají nominované produkty na prestižní ocenění značkou Regionální potravina. Letos se v tomto regionu do sou ...

Škodu za 80 tisíc způsobil požár altánu v Horním Maršově na Trutnovsku

Včera ve 4:29 vyjížděly tři jednotky hasičů k požáru altánu za bytovým domem v Horním Maršově. V době příjezdu první jednotky na místo byl již dřevěný ...



Čtvrtek 2.5.2024
Královehradecký kraj
Další regiony »
Sdílet: Sdílet na Facebooku Sdílet na X






Nastavení cookies | GDPR | Přidat zprávu, PR článek | O nás, kontakty | Přidat firmu | Nabídka našich služeb | Inzerce-Dnes.cz | Práce v ČR | InfoDnes.cz
InfoDnes.cz
Sdružení regionálních portálů

Kraj Vysočina
HavlíčkůvbrodDnes.cz
JihlavaDnes.cz
TřebíčDnes.cz

Liberecký kraj
LiberecDnes.cz

Ústecký kraj
ÚstínadLabemDnes.cz

Plzeňský kraj
PlzeňDnes.cz

Jihočeský kraj
ČeskéBudějoviceDnes.cz

Jihomoravský kraj
BrněnskoDnes.cz

Olomoucký kraj
OlomoucDnes.cz

Zlínský kraj
ZlínDnes.cz

Moravskoslezský kraj
OstravaDnes.cz

Copyright © 1/2009-2024 M+MP spol. s r.o. InfoDnes.cz | Webdesign & webprogramming © PD | RSS InfoDnes