TrutnovDnes.cz
TrutnovDnes.cz » Kalendář akcí » Detail akce

Přidávání akcí do kalendáře bylo dočasně pozastaveno.
Pokud chcete propagovat svoji kulturní akci formou PR článku v našem zpravodajství kontaktujte nás zde.

CIRK LA PUTYKA - DOLLS / Trutnov

Kdy:
Pondělí 03.11.2014 od 19:00 hod
Kde:
UFFO, Trutnov
Pořadatel:
Účinkující:
Sdílet:

Mezinárodní projekt nového cirkusu.

V dětství je naším nejlepším kamarádem panenka, plyšový medvídek, vojáček ... Je pro nás klíčem do světa fantazie, oporou, když nám není dobře. Hračka je jediná, kdo nám opravdu rozumí, cestuje s námi po celém světě, je naší zpovědnicí! Prostřednictvím panenky se můžeme podívat do historie, kdy jí člověk přisuzoval nadpřirozené schopnosti a byla spojnicí mezi námi a přírodou. Když začal člověk panenku používat jako hračku, nejprve si vystačil s jednoduchostí a náznakem, postupem času se však snažil o stále větší preciznost a realistické napodobení člověka. Proč?

Dnes už nejde jen o obraz, ale o ideál člověka. Ideál, kterého se spousta holek a kluků snaží dosáhnout. Proč? Co když se taková loutka stane náhražkou reálného partnera? 20 % mužů v Japonsku ve věku 30 - 40 let má za partnerku nafukovací pannu. Proč? Panenka jako cesta k rituálu, k přírodě? Panenka jako cesta do fantazie! Náhražka reality! Panenka jako iluze! Panenka a člověk, snad další vývojový stupeň člověka?

Projekt navazuje na tradici loutkářského rodu Matěje Kopeckého a hledá nové cesty manipulace s předmětem, vztah nového cirkusu a loutky, svobody a omezení, reality a iluze. Vznikal v rámci několika laboratoří, z nichž čerpal témata vztahů a hravosti. Herci se inspirovali lidmi, kteří se věnují rituálům, pracují se zvířaty, hrají loutkové divadlo, na řadu však přišly také moderní technologie a film. Jedná se tedy o multižánrové mezinárodní hledání nového tvaru v současném umění.

Vstupné: 350, 320, 290,-Kč

Upozornění: případné změny termínů akce a místa konání si ověřte na stránkách pořadatele !

Další akce v okolí



61,665058135986