TrutnovDnes.cz
TrutnovDnes.cz » Kalendář akcí » Detail akce

Přidávání akcí do kalendáře bylo dočasně pozastaveno.
Pokud chcete propagovat svoji kulturní akci formou PR článku v našem zpravodajství kontaktujte nás zde.

Festival pro Tibet 2015 - Trutnov

Kdy:
Sobota 28.03.2015 od 17:00 hod až 29.03.2015
Kde:
Klub Kabinet, Pavla Křížkovského 237/1, Trutnov
Pořadatel:
Sdílet:

Unikátní filmové projekce, prodej originálních himalájských výrobků, uspořádání výstavy Tibet na křižovatce, diskuze a také ochutnávka pokrmů z tibetské kuchyně.To vše nabídne letošní ročník Festivalu Pro Tibet.

Smyslem přehlídky je podpořit malé mnichy v indickém klášteře Diskit. Peníze ze vstupného a prodeje tibetských výrobků a materiálů jsou určeny na jejich vzdělávání a lékařskou péči.

Festival se letos koná ve více jak 30 městech, například v Ostravě, Olomouci nebo Brně. Tam všude se budou moci návštěvníci během měsíce seznámit s tradicemi a kulturou Tibetu.

Festival nabídne několik filmových projekcí. Poprvé se bude promítat dokument, který natočil britský režisér Joshua Dugdale nazvaný Bez mrknutí. Autor snímku dostal unikátní příležitost natáčet 18 měsíců v bezprostřední blízkosti dalajlamy. Film tak představí dalajlamu nejen jako duchovního vůdce, ale ukáže i jeho privátní život.

Návštěvníci budou mít také příležitost vidět vězeňské drama s názvem Drapchi.

Nabídka filmů je velmi pestrá, mezi další filmové projekce se řadí příběh šesti dětí bojujících o svobodu Good Bye Tibet nebo film inspirovaný buddhistickou filozofií o nalezení moudrosti Slova mého dokonalého učitele.

Sobota a Neděle 28. a 29. března - začátek vždy od 17. hodin
Vstup: dobrovolný

Mapa:

Upozornění: případné změny termínů akce a místa konání si ověřte na stránkách pořadatele !

Další akce v okolí



44,651985168457