TrutnovDnes.cz
TrutnovDnes.cz » Zpravodajství » Zprávy

Zlatý oříšek má i v roce 2017 své krajské vítěze

13.10.2017
Dvůr Králové nad Labem - V sále Hankova domu ve Dvoře Králové se v neděli odehrálo finále krajského předkola soutěže Zlatý oříšek. Jako každým rokem, také letos měla osmičlenná porota těžkou úlohu: z 15 talentovaných a šikovných dětí či týmů vybrat tři, které odmění nejen soškou Zlatého oříšku, ale také částkou 10.000 Kč. Letos tyto hlavní ceny putují do Nové Paky, Bohuslavic a Chlumce nad Cidlinou.
Ilustrační snímek | Foto: Ondřej Černota
Celou akci již potřetí zorganizovalo místní centrum volného času DDM Jednička. Hlavní ceny - sochy ptáka se zlatým oříškem v zobáku - pocházejí z dílny akademika Milana Homoly a byly spolu s finanční odměnou předány těmto dětem:

V Nové Pace trénuje pravidelně Mikuláš Rudolf Cogan, a každým dnem se tak přibližuje svému vzoru - legendárními plavci Michaelu Phelpsovi. Zlatý oříšek tak putuje do rukou chlapce, který o účasti na olympiádě nejen sní, ale reálně se jí díky svým výkonům přibližuje.

Jedna z nejmladších účastnic - osmiletá Sára Kolaříková z Chlumce nad Cidlinou - by chtěla být slavnou klavíristkou. Její úspěchy na soutěžích v minulém roce jsou důkazem, že pokud bude tré-novatjednou až dvakrátdenně jako doposud, určitě o ní za pár let uslyšíme v celostátních, ale třeba i mezinárodních médiích. Zlatý oříšek v ruce je pro ni jistě velkou motivací.

Čtrnáctiletá studentka víceletého gymnázia v Dobrušce Šárka Kosařová má jeden velký koníček - koně. Tato mladá drezuristka již byla vybrána do centra talentované mládeže, kde může dále rozvíjet svůj talent a nadšení i pod vedením trenérů ze zahraničí. Tři cizí jazyky se tedy rozhodně neučí nadarmo a Zlatý oříšek je jí mimojiné odměnou za dřinu, která s péčí o koně souvisí.

Osmičlenná porota, složená z mladých úspěšných lidí a zástupců nadačního fondu Zlatý oříšek, Královéhradeckého kraje či města Dvůr Králové, však neudílela jen hlavní ceny. Rozdala dalšíchšest cen dětem a týmům. Hodnoceny tak nebyly jen výkony, ale také schopnost spolupráce a hlavně svědomité přípravy.

Cenu Českého rozhlasu získala hlasováním veřejnosti přes facebookový profil stanice Šárka Kosařová z Bohuslavic (drezura koní).

Šek na 1000 Kč na nákup výtvarných i jiných potřeb a společenskou hru obchodu Amáta (dalšího sponzora soutěže) získal teamgym Spartak Trutnov, přesnějiosm malých gymnastek, kterým není v průměru ani 12 let a které společně vyhrávají mistrovství ČR v Teamgym.

Hodinky Swatch získala od dalšího partnera akce - Dušek hodinky z Hradce Králové - basketbalistka Stella Vodvárková, která hraje úspěšné za Hradecké lvice a která získala i řadu individuálních ocenění.

Dort ve tvaru Zlatého oříšku, tedy Cenu organizátora DDM Jednička, si odvezla všestranná Magdaléna Půlpánová, čtrnáctiletá sportovkyně, která v zimě vítězí na bílých svacích a v létě na atletických stadionech.

Cenu města Dvůr Králové předala místostarostka Alexandra Jiřičková Jakubu Jenšovskému z Hostinného, kterého baví fotografování a zajímá se o dění v rodném městě.

Cenu Královéhradeckého kraje předávala krajská radní Mgr. Martina Berdychová Terénním Beruškám z Nového Města nad Metují. Tento pěvecký sbor při ZŠ a MŠ Krčín již funguje přes 23 let a svoji radost z hraní a zpívání předává na charitativních akcích.

Všechny děti, včetně všech účastníků krajského finále, se mohou přihlásit do celostátní kola Zlatého oříšku: pokud nevyhrály v krajském kole, možná osloví více porotu v kole celostáním. Vítězové Zlatého oříšku jsou do celostátního kola přihlášeni automaticky, nejsou však automaticky vybráni do finále.
Autor: Kateřina Sekyrková
Sdílet: Sdílet na Facebooku Sdílet na X

Další články z rubriky Zprávy

Investice firem v Královéhradeckém kraji výrazně ovlivnila inflace, vysoké ceny energií i narušené dodavatelské řetězce

Kulatý stůl na téma Moderní investiční projekty v Královéhradeckém kraji uspořádalo Sdružení pro zahraniční investice - AFI ve spolupráci s Královéhradeckým krajem a agenturou CzechInvest. Hejtman kraje Martin Červíček společně s vedením AFI i ...

Královéhradecký kraj už zná nominované výrobky na Regionální potravinu roku 2024

Spotřebitelé v Královéhradeckém kraji již znají nominované produkty na prestižní ocenění značkou Regionální potravina. Letos se v tomto regionu do sou ...

Královéhradecký kraj rozdělí mezi provozovatele prodejen na venkově přes 4 miliony korun

Královéhradecký kraj opět rozdělí další finanční prostředky provozovatelům malých prodejen na venkově. Provozovatelé obchodů v obcích či jejich místní ...

Czech Cybertron 2024: Ve Dvoře Králové nad Labem se poprvé představil nový kybernetický polygon

SPŠ a SOŠ Dvůr Králové nad Labem vytvořila s krajskou podporou Kybernetický polygon na řešení kybernetických útoků. Krátce po jeho slavnostním otevřen ...

Trutnovská muzea a galerie otevřou své dveře zdarma každou první středu v měsíci

Od dubna se kulturní příspěvkové organizace města Trutnova přidávají k iniciativě Královéhradeckého kraje a každou první středu v měsíci otevřou své d ...





Pondělí 6.5.2024
Královehradecký kraj
Další regiony »






Nastavení cookies | GDPR | O nás, kontakty | Přidat firmu | O regionu | Nabídka našich služeb | Inzerce-Dnes.cz | Práce v ČR | InfoDnes.cz
InfoDnes.cz
Sdružení regionálních portálů

Kraj Vysočina
HavlíčkůvbrodDnes.cz
JihlavaDnes.cz
TřebíčDnes.cz

Liberecký kraj
LiberecDnes.cz

Ústecký kraj
ÚstínadLabemDnes.cz

Plzeňský kraj
PlzeňDnes.cz

Jihočeský kraj
ČeskéBudějoviceDnes.cz

Jihomoravský kraj
BrněnskoDnes.cz

Olomoucký kraj
OlomoucDnes.cz

Zlínský kraj
ZlínDnes.cz

Moravskoslezský kraj
OstravaDnes.cz

Copyright © 1/2009-2024 M+MP spol. s r.o. InfoDnes.cz | Webdesign & webprogramming © PD | RSS InfoDnes