TrutnovDnes.cz
TrutnovDnes.cz » Zpravodajství » Zprávy

Návštěvníka s číslem 750 000 přivítáme do konce roku, věří ředitelka Stezky korunami stromů

18.03.2019
JÁNSKÉ LÁZNĚ - Jaro se začíná projevovat i na našich nejnavštěvovanějších horách - Krkonoších. Stezka korunami stromů poblíž Janských Lázní se proto připravuje na start nové sezóny.
Stezka korunami stromů Krkonoše | Foto: stezkakrkonose.cz
"V roce 2017 jsme v kraji skončili v návštěvnosti na třetím místě. Výsledky za rok 2018 ještě nejsou známy, nicméně věříme, že Stezka bude druhá. Návštěvnost nám rostla a lidé se k nám vraceli. Vnímáme to jako znamení, že nemáme usnout na vavřínech. Letos si proto chceme stříbrnou pozici v kraji udržet a pokusit se posílit spolupráci s dalšími atrakcemi v regionu," říká Marie Jarkovská, její ředitelka.

Stezka korunami stromů Krkonoše letos v červenci oslaví své druhé narozeniny, od otevření v červenci roku 2017 ji navštívilo přes 540 000 návštěvníků a byla absolutním vítězem v soutěži DestinaCZe 2018 o nejoblíbenější atrakci v České republice pořádané agenturou CzechTourism. Vedení Stezky věří, že na metu tři čtvrtě milionu návštěvníků se dostane do konce letošního roku.

"Veřejnost nám svým zájmem o Stezku udělala obrovskou radost. Kdyby agentura CzechTourism udělovala titul Skokan roku, dost pravděpodobně bychom ho vyhráli," říká Marie Jarkovská, ředitelka Stezky korunami stromů Krkonoše. Naráží tím na fakt, že v každoročním přehledu této agentury o návštěvnosti turistických cílů v České republice skončila Stezka za rok 2017 na 45. místě. Otevřena přitom byla až v červenci téhož roku, takže jí byla započítána návštěvnost pouze za šest měsíců. Sesterská Stezka korunami stromů Lipno se v témže žebříčku dostala na místo dvacáté při započtení všech měsíců.

Loni bronz, letos stříbro
"V Královehradeckém kraji jsme v návštěvnosti skončili v roce 2017 na třetím místě za Zámkem Dětenice o pár tisíc návštěvníků. Věříme, že letos už bude Stezka brát v rámci kraje za rok 2018 stříbrnou medaili," plánuje Jarkovská a pro udržení vysoké návštěvnosti prý její tým připravuje mnoho tematických událostí v průběhu roku i různá vylepšení a modifikace, "snažíme se, aby byla Stezka pro nové návštěvníky co nejzábavnější a těm, co u nás už jednou byli, přinesla nějaký nový zážitek," vysvětluje. Stezku tak v následujících týdnech čeká například instalace nových zvířecích prvků, které ještě více zpestří již velmi atraktivní a neobyčejnou procházku mezi stromy ve výšce desítek metrů nad zemí.

Velikonoce, charitativní běh i oslava narozenin. Je na co se těšit.
Na Stezce proto proběhnou akce zaměřené na rodiny s dětmi, které tvoří nejsilnější skupinu návštěvníků. Nejbližší bude Velikonoční pomlázkování během velikonočního víkendu, dále Čarodějná jeskyně, jak jinak než 30. dubna, v polovině května pak Stezkou proběhnou smíšené týmy běžců s vozíčkáři v rámci charitativního běhu Ford Run Up.

S místním maskotem veverčákem Emilem mají možnost 1. června oslavit rodiny s dětmi Den dětí a 6. července již druhé narozeniny Stezky, během nichž proběhne na Stezce také koncert a další bohatý doprovodný program.

Prodlužuje sezonu, pochvalují si místní
"Jedním ze stálých úkolů našeho týmu je veřejnosti vysvětlovat a ukazovat, že Krkonoše jsou krásné a stojí za návštěvu nejen v zimě a létě, ale také ve zbývajících ročních obdobích. Snažíme se tedy nejenom nám, ale celému regionu prodlužovat sezonu," říká Zdeněk Pop, marketingový ředitel Stezky, a dodává, že existenci a přítomnost Stezky si dle reakcí místní pochvalují. "Jak naši partneři, tak široká veřejnost vnímají pozitivně, že regionu, který je z hlediska živobytí do značné míry závislý na příjmech z turismu, zvyšujeme atraktivitu pro tuzemské i zahraniční návštěvníky."

Chválou nešetří ani Správa Krkonošského parku, konkrétně Michal Skalka, vedoucí jejího pracoviště ekologické výchovy: "Stezka korunami stromu Krkonoše je pro Správu Krkonošského národního parku skvělá příležitost, jak ukázat návštěvníkům ?pěkný" les. To je takový, který přežije sněhovou i kůrovcovou kalamitu a pořád zůstává lesem. A právě v takovém se Stezka nachází. Společné projekty jsou myslím dobrým příkladem toho, že i mezi velkými hráči na poli turismu a ochrany přírody je možná fungující spolupráce založená na respektu. Každý rok společně připravujeme něco nového a hledáme další možnosti a příležitosti, jak návštěvníkům říct, čím jsou Krkonoše výjimečné a proč stojí za to je chránit pro budoucí generace."

Sdílet: Sdílet na Facebooku Sdílet na X

Další články z rubriky Zprávy

Investice firem v Královéhradeckém kraji výrazně ovlivnila inflace, vysoké ceny energií i narušené dodavatelské řetězce

Kulatý stůl na téma Moderní investiční projekty v Královéhradeckém kraji uspořádalo Sdružení pro zahraniční investice - AFI ve spolupráci s Královéhradeckým krajem a agenturou CzechInvest. Hejtman kraje Martin Červíček společně s vedením AFI i ...

Královéhradecký kraj už zná nominované výrobky na Regionální potravinu roku 2024

Spotřebitelé v Královéhradeckém kraji již znají nominované produkty na prestižní ocenění značkou Regionální potravina. Letos se v tomto regionu do sou ...

Královéhradecký kraj rozdělí mezi provozovatele prodejen na venkově přes 4 miliony korun

Královéhradecký kraj opět rozdělí další finanční prostředky provozovatelům malých prodejen na venkově. Provozovatelé obchodů v obcích či jejich místní ...

Czech Cybertron 2024: Ve Dvoře Králové nad Labem se poprvé představil nový kybernetický polygon

SPŠ a SOŠ Dvůr Králové nad Labem vytvořila s krajskou podporou Kybernetický polygon na řešení kybernetických útoků. Krátce po jeho slavnostním otevřen ...

Trutnovská muzea a galerie otevřou své dveře zdarma každou první středu v měsíci

Od dubna se kulturní příspěvkové organizace města Trutnova přidávají k iniciativě Královéhradeckého kraje a každou první středu v měsíci otevřou své d ...





Sobota 11.5.2024
Královehradecký kraj
Další regiony »






Nastavení cookies | GDPR | O nás, kontakty | Přidat firmu | O regionu | Nabídka našich služeb | Inzerce-Dnes.cz | Práce v ČR | InfoDnes.cz
InfoDnes.cz
Sdružení regionálních portálů

Kraj Vysočina
HavlíčkůvbrodDnes.cz
JihlavaDnes.cz
TřebíčDnes.cz

Liberecký kraj
LiberecDnes.cz

Ústecký kraj
ÚstínadLabemDnes.cz

Plzeňský kraj
PlzeňDnes.cz

Jihočeský kraj
ČeskéBudějoviceDnes.cz

Jihomoravský kraj
BrněnskoDnes.cz

Olomoucký kraj
OlomoucDnes.cz

Zlínský kraj
ZlínDnes.cz

Moravskoslezský kraj
OstravaDnes.cz

Copyright © 1/2009-2024 M+MP spol. s r.o. InfoDnes.cz | Webdesign & webprogramming © PD | RSS InfoDnes